Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Kabinet wil bespreekbaarheid overgangsklachten vergroten

Het kabinet wil dat leidinggevenden meer oog hebben voor vrouwelijke medewerkers met overgangsklachten. Tot nu toe bespreekt maximaal 19% van de vrouwen hun klachten met hun leidinggevende. 3% bespreekt de klachten met de bedrijfsarts. Met de inzet van de overheidswebsite inovergang.nl wil het kabinet de bespreekbaarheid vergroten. Dat schrijft minister Karien van Gennip van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer van 26 april. 

Taboe 

Tot nu toe durven twee op de drie vrouwen hun overgangsklachten alleen te delen met collega’s. Praten met de leidinggevende of de bedrijfsarts is nog teveel een taboe. Naar schatting zijn 315.000 werkende vrouwen tussen de 40 en 75 jaar in de overgang. Ruim de helft (55%) ondervindt zodanige klachten dat ze van invloed zijn op het werk. Ook beleven zij vaak ongemakkelijke situaties, zoals stemmingswisselingen of opvliegers. Daarnaast hebben vrouwen met onregelmatige overgangsklachten drie keer zo vaak een burn-out als vrouwen zonder die klachten.  

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: