Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Verplichte informatie over ontslagprocedure

Als een medewerker in dienst komt dan staan de afspraken en voorwaarden in de arbeidsovereenkomst. Werkgevers moeten vanaf 1 augustus 2022 werknemers ook informatie verstrekken over de ontslagprocedure. Dit moeten zij doen als de werknemers in dienst treden. De Tweede Kamer vroeg de minister hoe uitvoerig dit moet gebeuren. Minister Van Gennip van het Ministerie van SZW geeft aan dat werkgevers kunnen verwijzen naar artikelen uit de wet of cao. Volgens de minister is verwijzen naar een website, zoals rijksoverheid.nl, echter niet voldoende.

Europese regels

Op 1 augustus 2022 gelden nieuwe regels vanuit de Europese Unie. De ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ is dan van kracht. De werknemer heeft recht op meer informatie over de ontslagprocedure. De Nederlandse wetgeving moet op 1 augustus 2022 aan de Europese richtlijn voldoen. Het Burgerlijk Wetboek wordt gewijzigd (artikel 7:655 BW). Op dit moment bent u alleen verplicht om werknemers schriftelijk of elektronisch informatie te verstrekken over de duur van de opzegtermijn voor de werknemer en werkgever of de manier waarop de opzegtermijn wordt berekend. Uiterlijk een week na aanvang van de werkzaamheden moet u de informatie aan de werknemer geven. Als u meer wilt weten over ontslag en de arbeidsovereenkomst doe dan mee met de cursus Actualiteiten arbeidsrecht.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: