Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Belangrijke veranderingen per 1 juli 2020

Vaak veranderen wetten en regelingen per 1 juli. Dat is dit jaar ook weer het geval. Er zijn een aantal wetswijzingen en regelingen die van belang zijn voor HR. We hebben voor u een aantal regelingen op een rij gezet:
  1. Het geboorteverlof (partnerverlof) wordt uitgebreid per 1 juli. Werknemers van wie de partner op of na 1 juli 2020 is bevallen, kunnen dan aanvullend geboorteverlof opnemen van maximaal vijf keer de wekelijkse arbeidsduur. De werknemer moet dit minimaal 4 weken van tevoren melden bij de werkgever. Tijdens dit aanvullende verlof heeft de werknemer recht op een uitkering van het UWV.
  2. Het is vaker mogelijk om de transitievergoeding per 1 juli 2020 te verlagen. U kunt dan ook de kosten voor activiteiten gericht op het verbreden van de inzetbaarheid van de werknemer binnen de eigen organisatie in mindering brengen op de transitievergoeding. De overheid heeft hier een rekenhulp voor de transitievergoeding voor ontwikkeld.
  3. Per 1 juli stijgt ook weer het wettelijk minimumloon. Deze keer gaat het minimumloon met 1,6% omhoog naar € 1.680 bruto per maand voor werknemers van 21 jaar en ouder. De overheid heeft een rekentool om het loon te berekenen.
  4. De resterende wettelijke vakantiedagen van 2019 vervallen per 1 juli. De niet wettelijke vakantiedagen van 2019 blijven wel geldig. Zorg dat u de werknemer hierover goed informeert. Veel discussie is zo te voorkomen.
  5. Werkgevers die aandacht willen besteden aan diversiteitbeleid, kunnen per 1 juli gebruikmaken van de Barometer Culturele Diversiteit. Deze is voor alle organisaties met meer dan 250 medewerkers beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u hier.
  6. Vanaf 6 juli kunt u de NOW-subsidie aanvragen om een deel van uw loonkosten te dekken. Deze NOW 2 subsidie geldt voor de periode van 4 maanden (tot en met september 2020).

Bent u het overzicht kwijt bent van alle regelingen en rechten van werknemers, volg dan de cursus Arbeidsrecht. We zetten de belangrijkste regelingen op een rij.

 

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: