Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Deadline definitieve berekening NOW

Veel werkgevers ontvingen tussen oktober 2020 en september 2021 NOW. Deze subsidie was een voorschot die gebaseerd was op een (verwacht) omzetverlies. Bij de definitieve berekening wordt, aan de hand van de loonsom in de betreffende NOW-periode en het daadwerkelijke omzetverlies, bepaald op welke tegemoetkoming werkgevers daadwerkelijk recht hebben. Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari 2023 om hun definitieve omzetverlies door te geven. Als zij de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot terugvordering van het volledige voorschot. U moet dan duizenden euro’s betalen.

Meer dan de helft

In totaal werden over de periode vanaf oktober 2020 228.000 aanvragen toegekend aan zo’n 98.000 unieke werkgevers. Het UWV keerde over deze periode 9,1 miljard euro aan voorschotten uit. Van de 98.000 werkgevers die in deze vier periodes een of meer voorschotten heeft ontvangen, zijn er zo’n 48.000 klaar met hun aanvraag van de definitieve berekening. Maar meer dan de helft van de werkgevers moet nog een of meer definitieve berekeningen aanvragen. Werkgevers die in een periode meer dan 40.000 euro aan voorschot hebben ontvangen of recht hebben op een definitief bedrag van 40.000 euro of meer, hebben een zogeheten derdenverklaring nodig (bijvoorbeeld van hun boekhouder). Bij een voorschot of definitief bedrag boven 125.000 euro, is een accountantsverklaring nodig. Door de gecombineerde deadline voor vier periodes kunnen bepaalde controlewerkzaamheden gecombineerd worden, zodat werkgevers niet voor elke periode apart een boekhouder of accountant hoeven in te schakelen. Het is mogelijk om veertien weken uitstel te krijgen. Het UWV heeft hiervoor een formulier op de website staan. U moet uitstel voor 22 februari 2023 aanvragen.

Communicatiecampagne NOW

De komende maand gaat het UWV met een communicatiecampagne werkgevers nadrukkelijk informeren over de naderende deadline en over de ondersteuning die het UWV biedt. Zo worden werkgevers rechtstreeks benaderd via post, mail en telefoon. Daarnaast worden werkgevers geïnformeerd via advertenties en radiospotjes. Werkgevers kunnen alle informatie over de definitieve berekening vinden op de website van het UWV. Ook kunnen ze in hun persoonlijke ‘Mijn NOW’-omgeving per regeling zien wat ze nog moeten doen.

Bron: AWVN

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: