Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Geen nieuwe regeling voor verlofsparen

Het kabinet ziet voorlopig af van een nieuwe regeling voor verlofsparen, waarbij werkgevers en werknemers gespaard verlof onderbrengen bij een verzekeraar of andere uitvoerder. Werkgevers zelf vinden verlofsparen vaak te duur: een verlofdag van nu is altijd goedkoper dan een verlofdag in de verre toekomst en de kosten lopen dus nog jaren door. Het blijkt onder meer te risicovol voor derde partijen om de waarde van het gespaarde verlof gegarandeerd mee te laten stijgen met de loonontwikkeling. Dat schrijft Minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen in een brief aan de Tweede Kamer van 15 maart 2022.

Verlof opsparen

Werknemers kunnen sinds 1 januari 2021 tot 100 weken fiscaal gefaciliteerd vakantie- en compensatieverlof opsparen als de werkgever dit mogelijk maakt. In veel cao’s is een vorm van verlofsparen opgenomen. Dit zogenoemde bovenwettelijke verlof kan worden opgenomen om eerder te stoppen met werken, studieverlof, een sabbatical of door het uit te laten betalen. Het verlof wordt gespaard uit overwerk, de eindejaarsuitkering, compensatie-uren of het vakantiegeld. Wil je meer weten over verlof en vrije dagen, volg dan de cursus Arbeidsrecht.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: