Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search
Categorie: Arbo en Duurzaam Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een containerbegrip. Er zijn dan ook heel veel verschillende definities. We kunnen zeggen dat een duurzaam inzetbare werknemer vitaal, productief en gemotiveerd is en dat een werkend leven lang. De werknemer blijft zich immers ontwikkelen, zodat hij kan meebewegen met verandering en langer gezond en vitaal kan doorwerken. Dat doet hij zodra hij gaat werken en niet pas als hij boven de 50 jaar is. Hij voegt zowel nu als in de toekomst waarde toe in zijn werk. Zowel de organisatie als het individu plukken daar de vruchten van.

Duurzame inzetbaarheid houdt dus werknemers langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken. Duurzaam inzetbare werknemers en de organisaties die sturen op duurzame inzetbaarheid zijn goed ingespeeld op deze veranderingen en verwerven zich daarmee een gunstiger positie op de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren.

Een onderdeel van duurzame inzetbaarheid is dat een organisatie meer zicht heeft op het werknemersbestand. Als u meer wilt weten over de strategische personeelsplanning volg dan onze workshop hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur een e-mail

Bel mij: