Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search
Aantal faillissementen stijgt HRM Academy

Inspelen op een organisatieverandering

De coronacrisis gaat gepaard met een stevige economische crisis. De kwestie van wel of niet reorganiseren van de bedrijfsvoering komt bij organisaties bovenaan op de agenda te staan. Voor veel bedrijven zal een reorganisatie noodzakelijk zijn om de organisatie gezond te houden. Hoe kunt u dit vanuit HR zo goed mogelijk voorbereiden? En hoe faciliteert u op verantwoorde wijze bij de uitvoering van een reorganisatie? Kortom, alle noodzaak om u als HR professional goed voor te bereiden op uw rol als uw organisatie moet reorganiseren.

HRM Academy biedt u de cursus HR en reorganisatie. Deze cursus duurt een dag. U kent u na deze cursus de verschillende fasen in het veranderingsproces.  Wij steken op praktische wijze in op de verschillende onderwerpen die bij een reorganisatie aan bod komen. Ook kijken we naar maatregelen die u kunt treffen om een reorganisatie juist te voorkomen. Verder komt onder andere de bedrijfseconomische ontslagtoets van het UWV aan bod,  de ontslaggronden, de transitievergoeding, het versoberen van arbeidsvoorwaarden, de beëindiging van contracten, de inspraak van werknemers, OR en vakbonden bij een reorganisatie. Tijdens deze cursus ontmoet u collega’s, zodat u ook ervaringen kunt uitwisselen.

Resultaat na de cursus HR en reorganisatie:

  • U kent de uitgangspunten bij reorganisaties en verandertrajecten
  • U weet welke rol HR kan spelen bij een reorganisatie
  • U kent de hoofdlijnen van het ontslagrecht
  • U kent de ontslagtoets van het UWV
  • U weet hoe u een reorganisatie kunt voorkomen
  • U weet welke partijen betrokken zijn bij een organisatieverandering
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deze cursus is bedoeld voor HR professionals die willen weten wat er bij een reorganisatie komt kijken.

Het programma van de cursus HR en reorganisatie duurt 1 dag en ziet er als volgt uit:
Voor de cursus ontvangt u een schriftelijke intake. De trainer kan met uw intake beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 Start cursus

We starten met het doorlopen van de vragenlijsten. Welke onderwerpen moeten extra aandacht krijgen.

Fasen in de reorganisatie

Tijdens deze cursus beginnen we met het voorkomen van een reorganisatie. We kijken onder andere naar de regels over versobering van arbeidsvoorwaarden. Kan ik een loonoffer realiseren en zo ja, hoe dan het beste? Kan ik eenzijdig arbeidsvoorwaarden versoberen en zo ja welke? Vervolgens kijken we naar de verschillende fasen bij een reorganisatie. Wie spelen hier een rol en wat is de rol van HR? Hoe stel ik mijn planning voor een reorganisatie op?

Medezeggenschap van OR en vakbonden

Bij een reorganisatie spelen de vakbond en de OR een rol. Wanneer is inschakeling van de vakbonden verplicht? Ook de rol van een CAO bij een reorganisatie komt aan bod. Wanneer is inschakeling van de OR een verplichting en wanneer manier doet u dat? De bestuurder spreekt met de OR, maar ook HR kan een belangrijke rol vervullen. We kijken ook wat u kunt doen als er geen OR is. In het voortraject spelen OR en vakbond een rol. U wilt geen onrust onder het personeel. Kunt u geheimhouding opleggen?

12.45 Lunch

13.30  Arbeidscontract en Ontslag

Bij een reorganisatie worden arbeidscontracten beëindigd. Welke contracten kunt u eenvoudig opzeggen en wanneer is ontslag nodig? Hoe kunt u bepalen wie er wordt ontslagen? We bespreken vervolgens hoe het UWV de bedrijfseconomische redenen voor ontslag toetst. Als er veel ontslagen vallen dan krijgt u te maken met de Wet melding collectief ontslag. Vervolgens gaan we in op de begrippen transitievergoeding, peildatum, uitwisselbare functie en bedrijfsvestiging. Tot hoe ver reikt mijn herplaatsingsplicht sinds het Shell-arrest van de Hoge Raad? Hoe verloopt de procedure en hoeveel tijd is daar mee gemoeid? Het personeel komt met veel vragen over de reorganisdatie. Hoe kan HR hier goed op inspelen.

NOW
De overheid heeft de loonkostensubsidie NOW om organisaties te helpen. We lopen de NOW-regeling door en kijken naar de voorwaarden.

16.00 Evaluatie

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen collega’s wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De HRM Academy kan deze cursus op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@hrm-academy.nl).

Utrecht:
23-05-2024
10-10-2024

De cursuskosten bedragen € 450,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen €565 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer informatie hierover vindt u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€450 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: