Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Asscher versoepelt loondoorbetaling voor MKB bij 2e jaar ziekte

De loondoorbetalingsplicht van twee jaar voor zieke werknemers is één van de grootste redenen dat het MKB terugschrikt voor vaste dienstverbanden. Loondoorbetaling bij ziekte is financieel vaak niet te trekken voor een klein bedrijf om én de loonkosten van de zieke én de loonkosten van een vervanger te betalen.

Daarom heeft Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een alternatief voorgesteld voor bedrijven met minder dan 10 werknemers. Zij kunnen straks kiezen: of meedoen aan een collectieve verzekering via het UWV, of alsnog kiezen voor een tweede jaar loondoorbetaling. Nadelen van de collectieve regeling zijn dat je ook premie betaalt als er niemand ziek is en dat de hoogte niet individueel bepaald is, maar afhankelijk van het verzuim in de sector. Voordelen zijn de besparing van een heel jaar loondoorbetaling en de kosten en moeite van re-integratie, die ook door het UWV in het 2e jaar worden overgenomen.

Wat u ook doet, ziekteverzuim kost veel geld. Maak daarom werk van preventie. HRM Academy kan u hierbij helpen met verschillende praktische tips en een training.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: